مقایسه تیغه لارنگوسکوپ فلزی یک بار مصرف و فلزی چند بار مصرف
مقایسه تیغه لارنگوسکوپ فلزی یک بار مصرف و فلزی چند بار مصرف در انتوباسیون اوروتراکئال در القای بیهوشی به روش rapid sequence
این تحقیق به صورت رندوم در چندین مرکز بهداشتی درمانی صورت گرفته است.
پیش زمینه:
لارنگوسکوپ های فلزی یکبار مصرف در مقایسه با لارنگوسکوپ چندبار مصرف ارزان تر بوده و ریسک انتقال عفونت کمتری دارد.نویسندگان این مقاله لارنگوسکوپ های یکبار مصرف و چندبار مصرف را در حین القای بیهوشی در روش rapid sequence در چند مرکز بهداشتی درمانی مختلف به صورت رندوم ازمایش و مقایسه کرده اند.
روش ها:
هزاروهفتاد و دو بیمار بزرگسال که در شرایط اورژانسی تحت بیهوشی قرار گرفتند و نیاز به بیهوشی rapid sequence داشتند به صورت رندوم انتخاب شدند.اطلاعات مربوط به این بیماران هر هفته بسته به استفاده از لارنگوسکوپهای یکبار مصرف و لارنگوسکوپ چندبار مصرف جمع اوری شد. بعد از تزریق ماده بیهوشی یک پریود شصت ثانیه ای داده شد تا انتوباسیون کامل گردد. در صورت ناموفق بودن انتوباسیون اقدام ثانویه با استفاده از نوع لارنگوسکوپ متضاد انجام گرفت. پارامتر اولیه تعداد انتوباسیون های ناموفق و پارامتر دوم بروز مشکلات(مانند توزیع اکسیژن، مشکلات تنفسی ششی و یا ترومای اوروفارینکس) و مقدار سیستم کرمک-لیهین بود.
نتایج:
هر دو گروه از نظر شرایط عمومی سلامت و ریسک پذیری انتوباسیون در شرایط مشابه بودند. تعداد انتوباسیون های ناموفق در اقدام اولیه با لارنگوسکوپ های فلزی یکبار مصرف در مقایسه با لارنگوسکوپ های چند بار مصرف به شدت کاهش یافته بود (2.8 vs. 5.4%, P < 0.05)
علاوه بر این موضوع در موارد استفاده از لارنگوسکوپ یکبار مصرف میزان درجات III و IV در سیستم کرمک- لیهین به صورت قابل ملاحضه ای کاهش پیدا کرده است (6 vs. 10%, P < 0.05)
نرخ کلی بروز سختی در انجام انتوباسیون مقدار ناچیزی بود و در محاسبات درصدی قابل ملاحضه نبود.
بررسی های میدانی و اندازه گیری نوردهی لارنگوسکوپ ها نیز نشان داد که میزان نوردهی در این نتیایج تاثیر داشته است.
تیغه لارنگوسکوپ فلزی یکبار مصرف در مقایسه با لارنگوسکوپ چندبار مصرف در تزریق پیوسته و القای بیهوشی به روش rapid sequence کارامد تربود.
برای دیدن مقاله کامل و زبان اصلی اینجا کلیک کنید.
دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده.